Dnia 28 listopada w ramach PROMOCJI ZDROWIA zorganizowaliśmy DZIEŃ ZDROWEGO DRUGIEGO ŚNIADANIA. Uczniowie komponowali swoje drugie śniadanie ze zdrowych produktów. Poznały zalety zdrowego odżywiania. Rozumieją konieczność świadomego wyboru produktów żywnościowych. Dobre przyzwyczajenia nabyte w dzieciństwie są doskonałą inwestycją w zdrowie. Przygotowując zdrowe drugie śniadanie świetnie się przy tym bawiły.

          

 

     

 

Klasa III c wraz z wychowawcą p. Katarzyną Lalko przygotowała zdrowe drugie śniadanie wykorzystując zrobione jesienią przetwory. Zatrzymane w przetworach lato na pewno wzbogaciło pyszne kanapki o całe bogactwo witamin.


Uczniowie przygotowali też zdrowe owocowe szaszłyki jako urozmaicenie drugiego śniadania.

Tak skomponowany posiłek na pewno bardzo smakuje.

SMACZNEGO!

Opracowała: Mariola Górska