Dnia 28 listopada w ramach PROMOCJI ZDROWIA zorganizowaliśmy DZIEŃ ZDROWEGO DRUGIEGO ŚNIADANIA. Uczniowie komponowali swoje drugie śniadanie ze zdrowych produktów. Poznały zalety zdrowego odżywiania. Rozumieją konieczność świadomego wyboru produktów żywnościowych. Dobre przyzwyczajenia nabyte w dzieciństwie są doskonałą inwestycją w zdrowie. Przygotowując zdrowe drugie śniadanie świetnie się przy tym bawiły.
Klasa III c wraz z wychowawcą p. Katarzyną Lalko przygotowała zdrowe drugie śniadanie wykorzystując zrobione jesienią przetwory. Zatrzymane w przetworach lato na pewno wzbogaciło pyszne kanapki o całe bogactwo witamin.
Uczniowie przygotowali też zdrowe owocowe szaszłyki jako urozmaicenie drugiego śniadania.
Tak skomponowany posiłek na pewno bardzo smakuje.
SMACZNEGO!
Opracowała: Mariola Górska